همان‌طور که می‌توان از آیات قرآن به روایات رجوع داشت، می‌توان از روایات به آیات قرآن نیز رجوع نمود. این توان به ما امکان می‌دهد تا بتوانیم بنیادهای حقیقی هر موضوعی را از قرآن استخراج نموده و به آن نسبت دهیم و دررابطه‌با موضوع مندرج در روایات از آیات قرآن نیز بهره‌مند شویم.

همچنین روایات برای اینکه به شکل درستی مورداستفاده قرار بگیرد باید روی یک ساختار قرآنی نصب شود.

روایات به دلیل بیان اختصاصی موضوعات و بیان عینی و عملیاتی موضوعات، وقتی روی نظام قرآنی می‌نشینند، شما می‌توانید آن را در میدان عمل مورداستفاده قرار دهید.

بله پایه فهم قرآنی فرد باید قوی باشد برای همین هم کتاب دهم قرار داده تا فرد در کتب قبلی قران را با رویکردهای مختلف خوانده باشد و تسلط نسبی بر قران و سوره‌ها و موضوعات آن داشته باشد.

بعد از بررسی روایت و استخراج موضوعات و محورهای روایت و همچنین در صورت امکان غرض آن موضوعات اصلی یا موضوعات غرض را با جستجوی واژه‌ای به قران ارجاع می‌دهیم.

سه مورد ارجاعی که درس پرداخته شده عبارت‌اند از

ارجاع روایت به سوره: در این ارجاع موضوع کلیدی روایت استخراج و سوره‌ای که موضوع کلیدی یا غرض آن مرتبط با آن است تعیین می‌شود.

ارجاع روایت به چند سوره: در این مورد بعد از استخراج موضوعات محوری روایت و غرض آن، با جستجوی موضوعی و با درنظرگرفتن غرض سوره‌ها محورهای روایت به سوره‌ی مربوطه ارجاع داده می‌شود. برای هر محور سوره‌هایی پیشنهاد داده می‌شود که تناسب بیشتری با سایر موضوعات روایت هم داشته باشد و محورها حتی‌المقدور در یک سوره جمع شوند.

ارجاع روایت به آیات قران: گاهی موضوعات روایت دارای گستردگی است و نمی‌توان برای آن یک سوره و یا چند سوره پیشنهاد داد. در این صورت می‌توان ریز موضوعات و محورهای خطبه را به آیات قرآن ارجاع داد. در این ارجاع محوریت با جستجوی موضوعی است و روح کلی سوره‌ها در این ارجاع نقشی را ایفا نمی‌کنند